Аналіз сучасної англійської кулінарної термінології

Герцовська, Н. (N. Hertsovska) and Яблонська, К. (K. Yablonska) (2015) Аналіз сучасної англійської кулінарної термінології. Наукові записки Національного університету “Острозька академія”. Серія «Філологічна» (Вип.51). pp. 180-182.

[thumbnail of 68.pdf] PDF - Published Version
Download (308kB)

Анотація

У статті розглянуто теоретичні засади, пов’язані з визначенням поняття «термін». Проаналізовано етимологію кулінарної термінології в англійській мові. Визначено різницю між кулінарними термінами в британському
та американському варіантах сучасної англійської мови. У результаті було виявлено, що відмінності полягають в
орфографії та фонетиці, а рідше присутня семантична відмінність.
(The theoretical principles related to the definition of «term» have been reviewed in the article. The etymology of culinary terminology in English has been analyzed. The difference between culinary terms in the British and American variants of Modern English has been determined. As a result, it has been defined that the differences occur in spelling and phonetics, and rarely in semantics.)

Тип файлу: Стаття
Ключові слова: Термін, кулінарна термінологія, етимологія, семантична відмінність (Term, culinary terminology, etymology, semantic difference)
Теми: За напрямами > Загальні питання лінгвістики та літератури
Підрозділи: UNSPECIFIED
Розмістив/ла: Галина Цеп'юк
Дата розміщення: 25 Тра 2016 12:41
Остання зміна: 25 Тра 2016 12:41
URI: https://eprints.oa.edu.ua/id/eprint/4636

Actions (login required)

Переглянути елемент Переглянути елемент